Tidsskrifter om mat og vin

food-and-vineVi trenger mat og drikke for å overleve, men tiden hvor fast og flytende føde kun fungerte som overlevelsesmiddel er for lengst forbi. For mange er dette en stor hobby, for ikke si lidenskap, og er du klar for en dose inspirasjon, har vi her noen tips om tidsskrifter verdt å ta en kikk på:

Vinforum har vært her siden 80-tallet, og var blant annet med på å skape en vinoffentlighet og utvikle et gangbart vinspråk (jf. www.vinforum.no). Dette er bladet for den kvalitetsbevisste forbruker og for eksperten. ‘Mat fra Norge’ er Norges mest leste matmagasin, og det har en profil som spesialmagasin for lokalprodusert mat og drikke. Av og for ildsjeler, som de selv sier. Videre er også Appetitt en favoritt blant norske matentusiaster. Hver sesongutgave kommer med en spesialkokebok spekket av sesongaktuelle oppskrifter. Maison Mat & Vin har en litt annen vinkling, siden dette bladet også allierer seg med stylister som kan gi deg tips og inspirasjon til hvordan du for eksempel dekker til fest og hverdags.

Utenlandske tidsskrifter er det ingen mangel på, og er du opptatt av edle dråper, vil blant annet Decanter og Wine Spectator kunne slukke tørsten etter lesestoff om vin. Kombinasjonsmagasinet Food & Wine lover deg lesestoff om det tittelen forteller, og Bon Appetit er et annet lesbart magasin for den glade amatør.

Comments are closed.