Reisetidsskrifter

048Nordmenn reiser mer enn noen gang før. Folk har bedre råd enn tidligere, og ønsker å bruke penger på opplevelser. Mange har lyst til å se verden og oppleve andre kulturer, annen mat og andre tradisjoner.

Noen får reiseideene sine på nettet. Noen får tips fra venner, og svært mange leser også reisetidsskrifter for å få inspirasjon. Reisetidsskrifter har blitt veldig populære blant folk i andre aldre. Både yngre og eldre mennesker reiser, og reisetidsskriftene viser fram både kjente reisemål, og mer ukjente og eksotiske steder. De bedømmer feriesteder og hoteller og gir generelle tips om reiseliv.

Norske reisetidsskrifter

Norges mest leste reisetidsskrift er Vagabond. Dette bladet dekker reisemål over hele verden, og presenterer reiser i ulike prisklasser, som passer for ulike mennesker. Man kan lese både om storbyferier og mer eksotiske reisemål.

Bladet Reis kommer også med gode reisetips og dekker feriesteder over hele verden. Bladet Eksklusiv dekker også ulike reisemål.

Utenlandske blader

Condé Nast Traveler finnes både som en britisk og en amerikansk utgave. De to bladene har litt forskjellig innhold. Food and Travel dekker, som navnet sier, både ferieturer og mat fra ulike deler av verden. National Geographic er kjent for vitenskapelige artikler og naturvitenskap, men de har også et eget reisemagasin som heter National Geographic Traveler. Bladet er på engelsk, og dekker ulike reisemål, fra storbyer til naturopplevelser. Et annet anerkjent engelskspråklig blad er Travel and Leisure

Lonely Planet er en kjent TV-serie der reporterne reiser verden rundt og forteller om reisemål og opplevelser. Lonely Planet Traveller gir gode tips og forteller om reisemål og opplevelser. De skriver både om billige og dyre reiser.

Spesielle reisemål og blader på andre språk

De som ønsker spesielle typer reiser, finner også spesialblader. Dersom man ønsker å dra på cruise, kan man lese Cruise International. Der finner man informasjon om cruiseskip, og ulike havner disse båtene besøker. Cruise Travel handler også om cruiseferier, som har blitt en svært populær reiseform i det siste. Ocean Navigator passer for de som reiser med småbåter.

Ønsker man å reise til Storbritannia, kan man lese bladene Britain eller Anglofilia. De dekker bare reisemål i Storbritannia.

De som liker opplevelsesferier, kan lese blader spesielt laget for bestemte aktiviteter. Blant disse bladene kan nevnes Windsurf magasin og Scuba Diving, Backpacker er et blad for de som liker ryggsekkturer. Alpinist Magazine spesialiserer seg på skiferier og alpinsport, mens Adventure Travel passer for de som ønsker litt mer ekstreme og utfordrende ferieturer. Sea Kayaker er et blad for de som liker kajakkturer.

Tyskspråklige reisetidsskrifter kan også abonneres på eller kjøpes i bladutsalg med stort utvalg. Bladet Alpin handler først og fremst om reiser til fjellene, både til alpene og andre fjellområder i verden. Her finnes tips om fotturer, overnattingssteder og utstyr man bør ha med. Abenteuer & Reisen er et annet tysk reisemagasin.

El Mundo De Los Pirineos handler først og fremst om Pyreneene, og reisemål der. Bladet er på spansk. Dersom man ønsker å reise til Italia, kan Bell’Italia være verdt å lese. Bladet er på italiensk.

Comments are closed.