Norges største nett- og papiraviser

aftonposten-coverNordmenn er et avislesende folk, og norske aviser vet å hold godt på leserne sine, det være seg på papir eller nett. Tross noe nedgang i opplagstallene for papirutgaven holder Aftenposten koken som den desidert største riksdekkende avisen i Norge.

Aftenposten ble grunnlagt i 1860 av Christian Schibsted. Avisen var lenge apolitisk, men fikk – og har beholdt – et visst uavhengig konservativt preg. VG, eller Verdens Gang som den egentlig heter, kan skilte med flest lesere på mobil og nett, og inntil midten av 2000-tallet var den også Nordens største avis. VG har egne sports- og helgemagasiner samt VGTV, en reklamefinansiert tv-kanal. På en hederlig tredjeplass kommer Dagbladet. Avisen var i mange år kjent som den fremste radikale kulturavisen, og den har et klart venstreorientert preg.

Dagbladet var den første av de norske riksdekkende avisene til å lansere en nettutgave, og det allerede i 1995. Avisen var også blant de første til å lansere et eget featurebilag, Dagbladet Magasinet. Andre store landsdekkende aviser er blant andre Dagens Næringsliv, som ble etablert i 1889. Den fokuserer på nyheter innen økonomi, politikk og næringsliv. Ukeavisen Morgenbladet er kjent for feature-journalistikken sin, og foretar dypdykk i aktuelle nasjonale og internasjonale nyheter.

Comments are closed.