Musikktidsskrifter

058Hvis man ønsker å følge med i musikkverden, er musikktidsskrifter fint lesestoff. Man kan lese magasiner på nettet, men mange liker også å ha papirmagasiner. Det gir en litt annen følelse. Det er også fortsatt populært å samle på magasiner, og nå er utvalget av magasiner større enn noen gang. På nettsider som Bladkongen.no, kan man bestille abonnement på både norske og utenlandske blader. Noen musikkblader er generelle, andre retter seg inn mot spesielle musikksjangere eller stilarter.

Norske musikkmagasiner

Topp er et av de mest kjente og mest populære musikkbladene i Norge. Bladet bringer intervju, reportasjer og nyheter fra musikkverden. Her finner man bilder av alle de berømte stjernene, og man får lære mye nytt om dem og musikken deres.

Aftenposten K er Aftenpostens kulturmagasin. Dette er ikke et rent musikkmagasin, men selvsagt skriver de også om musikk og kjente musikere. Bladet MP (musikkpraksis) bringer intervjuer og nyheter, men lærer deg også å lage egen musikk. Dette har blitt stadig mer populært, ettersom nye dataprogrammer gjør mye av jobben når man komponerer selv.

Norway Rock retter seg spesielt inn mot rockemusikk og musikere innen denne sjangeren.

Utenlandske blader


Det finnes også mange utenlandske magasiner man kan abonnere på. Guitar Player handler mest om gitarer, gitarspill og kjente gitarister.
Andre kjente gitarblader er Classical Guitar, Total Guitar, Guitar World og Guitar Techniques. Hvis man spiller på andre instrumenter, finnes det også mange blader for spesielle instrumenter, som Keyboard Magazine, Bass Player, Sound on Sound, Downbeat og Drummer. Det finnes til og med et eget Stradivarius blad, for de som spiller på klassiske instrumenter.

Computer Music passer fint for de som vil lage egen musikk på datamaskinen. I dette bladet får man tips om gode musikkprogrammer og lærer hvordan man får mest ut av disse programmene. Hvis man liker å lage egen musikk, bør man også prøve bladet Future Music.

Rolling Stone Magazine er et klassisk musikkmagasin med lang historie. New Musical Express skriver om variert musikk, mens Rock Sound fokuserer mest på rock. BBC Music Magazine skriver mye om britisk musikk.

Blant svenske musikkblader man kan abonnere på finnes Rock’n Roll Magazine, Får jag lov, Sweden Rock Magazine og Lira, bare for å nevne noen få. Stereophile er et annet velkjent utenlandsk musikkmagasin, og de som vil følge med på det aller nyeste, vil antakelig gjerne lese Billboard Magazine.

Spesialmagasiner

Det finnes også mer spesielle musikkmagasiner, for eksempel bladene Opera, og Opera Now, som selvsagt handler om opera. Metal Hammer magasin skriver om metalmusikk. Country Music Capital News er bladet for den som liker countrymusikk. Piano Explorer skriver om de store klassiske komponistene, og Choir & Organ tar for seg kormusikk og kirkemusikk.

Selvsagt finnes det også mange flere magasiner. Utvalget er svært stort. Noen av bladene kan leses på nettet som digital utgave. Det er en smakssak om man velger papirutgaven eller nettutgaven. Et abonnement på et musikkmagasin er også en fin gave til en som liker musikk. Det store utvalget av blader gjør at alle musikkelskere finner noe de liker.

Comments are closed.