Motortidsskrifter

063Utvalget av motortidsskrifter har aldri vært større enn det er nå. Det finnes som regel et godt utvalg av slike blader i store kiosker, men man kan også gå inn på nettet og bestille abonnement på motorblader.

Norske motorblader

Et av de mest populære bilmagasinene i Norge er Autofil. Her finner man nyheter om biler, tester og tips.

Naf utgir også sitt eget blad. Det sendes bare ut til Naf-medlemmer, men er et svært interessant blad med reportasjer, tester, intervju, reisetips og leserbrev. Man får også tips om nyttig ekstrautstyr til biler.

Hvis man liker litt eldre, klassiske biler, er Norsk Motorveteran et interessant magasin. Og de som søker mer action, vil sikkert like bladet Racing.

Motormagasiner trenger ikke å handle om personbiler. Båtliv tar for seg fritidsbåter, og kommer med tester, tips og reportasjer som interesserer båtfolket. Båtmagasinet er et annet blad tilegnet båtlivet. Seilmagasinet handler om seilbåter og seiling. Her får man gode tips om hvordan man steller båten, og får mest mulig glede ut av den. Andre blader om båter er Seilas, Båt i Nord og Båtens Verden. Maritimt magasin passer også for de som ferdes på sjøen.

I Bobil & Caravan finner man siste nytt om bobiler og campingbiler, og om utstyr til bilene. Scanbike NO skriver om motorsykler og utstyr til syklene. Bladet Bike er også dedikert til motorsykler. I bladet Traktor kan man lese mer om traktorer og utstyr til disse.

Andre bilmagasiner er bladet Bil, og Auto motor & sport. TransportMagasinet handler mest om lastebiler og er rettet mot yrkessjåfører. Yrkesbil handler både om lastebiler og om anleggsmaskiner. Motorbransjen skriver om alt som har med motor å gjøre. Vi menn skriver en del om motor, men dette bladet tar i tillegg opp mange andre temaer.

Utenlandske blader

Blant svenske motortidsskrifter, finnes bladene Bilsport og Bilsport Classic. Mer action får man i Bilsport Rally & Racing, mens bladet Nostalgia handler om klassiske biler.

Bladene Trailer og Klassiska Lastbilar handler om lastebiler og trailere. Trucking Scandinavia handler også om de store maskinene. For de som liker motorsykler, finnes det svenske bladet Allt om MC. Traktor Världen er et svensk blad om traktorer, og i Klassiska båtar skrives det om fritidsbåter av litt eldre årgang.

Hvis man leser engelsk, er utvalget av motortidsskrifter enda større. Diesel Power skriver selvsagt om dieselbiler, både store og små, Transworld Motorcross handler om motorsykkelsport, og ATV Driver handler om firhjulinger. Til tross for navnet, er Auto Italia et engelskspråklig blad, og det finnes utallige andre engelskspråklige bilmagasiner.

Spesielle blader

Mange blader handler om spesielle bilmerker. Noen av disse bladene er Modified Mustangs & Fords, Mustang Monthly og Total BMW. 4 Wheel Drive skriver selvsagt om biler med firhjulstrekk.

Hvis man liker fly, finnes det også motortidsskrifter som handler om det. Mest kjent er Aviation Week & Space Technology og Flying. Aviation News er også populært. Helicopter Magazine Europe handler mest om helikoptre. Blant seilsportsentusiaster er bladet Yachting World en sikker vinner. Utvalget innen motortidsskrifter er nesten ubegrenset på internett.

Comments are closed.