Bra norske tidskrifter

025Nordmenn liker å lese. Vi leser mange bøker, men blader er også populære både blant unge og gamle. Ukebladene har mange faste lesere hver uke, og disse er blant de mest leste bladene i Norge. Hjemmet, Norsk Ukeblad, Allers og KK inneholder artikler, romanføljetonger, noveller, skjønnhetstips, treningstips, oppskrifter og kryssord. De fleste som leser disse bladene er kvinner, men det finnes også menn som setter pris på ukeblader.

Helse og skjønnhetsblader, livsstilsmagasiner og moteblader er også blant favorittene til kvinnelige lesere. Mange kvinneblader retter seg mot lesere i ulike aldersgrupper. Det Nye har alltid vært for de unge, mens Tara er et blad for voksne kvinner. Vi over 60 er et blad for både menn og kvinner i voksen alder.

Nordmenn elsker også interiørblader, reiseblader og matblader. Kanskje det skyldes at mange nordmenn har god råd. De har råd til å reise, og til å pusse opp og dekorere hjemme. Interiørmagasinet og Maison er to populære interiørblader. Reisebladet Vagabond forteller om spennende reisemål som egner seg for både unge og gamle.

Ungdomsmagasiner

Datablader og musikkblader er selvsagt vinnere blant ungdommer. Musikkbladet Topp er Norges mest kjente musikkblad. Der finner man intervjuer og artikler om musikk. Bladet skriver hovedsakelig om popmusikk, men også om filmer og andre musikksjangere. Jenter liker også hesteblader eller blader om hunder og andre dyr.

Andre kjente musikkblader er MP (musikkpraksis) og Norway Rock. MP fokuserer på de som ønsker å lage egen musikk. Norway Rock fokuserer selvsagt mest på rockemusikk. Mange ungdommer liker også å lese utenlandske blader, både fordi utvalget er større, og fordi de gjerne vil trene på andre språk.

Blader for menn

Et av de mest leste bladene for menn er Vi menn. Dette bladet inneholder artikler og reportasjer, vitser og underholdning. Motortidsskrifter er populære blant mannlige lesere. Bilmagasinet Autofil inneholder reportasjer og tester. Andre bilmagasiner er Bil, Auto motor & sport og Racing. Bladet Traktor og blader om båter og motorsykler er også favoritter blant menn. Båtliv passer for båtfolket, og er et av mange båtblader som utgis i Norge. De som liker motorsykler leser gjerne Scanbike NO eller Bike. FHM er også et populært blad for menn, med reportasjer, bilder og artikler.

Populærvitenskaplige tidsskrifter

Populærvitenskaplige blader leses både av menn og kvinner, unge og gamle. Disse bladene inneholder nyheter fra vitenskapens verden, og gjør vitenskap og forskning lett å forstå for alle. Det mest leste norske vitenskapsmagasinet er Illustrert Vitenskap. Bladet finnes i løssalg, eller man kan abonnere på det. De skriver om all slags forskning, om naturfenomener og om historiske hendelser. Illustrert Vitenskap utgir også et eget Historieblad. Andre historieblader som utgis på norsk er All Verdens Historie og Levende Historie.

Den største norske konkurrenten til Illustrert Vitenskap er den norske utgaven av bladet National Geographics. Dette bladet kommer ikke ut like ofte som Illustrert Vitenskap, men har likevel mange lesere. Bladet Fysikkens Verden handler først og fremst om fysikk. Illustrert Vitenskap er mer variert, og det er kanskje en av årsakene til at bladet er så populært.

Comments are closed.